Evropská unie potřebuje  lídry, kteří ji budou spojovat

Čtvrtek 25. 8. 2016,

Angela Merkelová by měla začít opět plnit roli toho, kdo nás v Evropě spojuje a ne rozděluje. Ještě před migrační vlnou tomu tak jednoznačně bylo.  

Angela Merkelová a Pavel Bělobrádek v Praze

Angela Merkelová a Pavel Bělobrádek v Praze

Považuji dobrou komunikaci představitelů ČR se sousedními zeměmi za strategicky nezbytnou, v případě Německa zvlášť. Proto je dobře, že paní kancléřka k nám přijela a přesvědčila se, že naší prioritou je bezpečnost a že máme zájem na dobré spolupráci. 

To, že návštěvu německé kancléřky v Praze zneužijí někteří k vlastní propagaci a k  posilování populistické kampaně, s tím se dalo počítat.

Zítra čeká paní kancléřku zcela jistě náročnější  jednání. Je to poprvé kdy bude jednat s V4.  Přestože  země Visegrádské spolupráce  zastupují naprosto odlišné politické reprezentace, co země to jiný politický proud, shodují se na odporu vůči povinnému přerozdělování uprchlíků. 

Od tohoto jednání nečekám, že některá ze stran změní svůj názor. Úspěchem bude to, že si vzájemně  dokážou naslouchat a respektovat svá stanoviska, aniž by se napadali. Ve hře  je mnohem víc, destabilizace Turecka,  pokračování bojů na Ukrajině,  důsledky Brexitu....Evropská unie potřebuje  lídry, kteří ji budou spojovat. Zítřejší jednání by mohlo opět otevřít cestu k lepšímu pochopení a spolupráci.

 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign