Michaela Šojdrová zahájí v Kroměříži mezinárodní fotografickou výstavu a soutěž 54. Českobudějovický mapový okruh 2015-2016

Čtvrtek 8. 9. 2016,

Europoslankyně Michaela Šojdrová společně se starostou města Kroměříž Mgr. Jaroslavem Němcem představí vítěze mezinárodní korespondenční fotografické soutěže 54. Českobudějovický mapový okruh. Slavnostní předání cen a vernisáž se uskuteční 10. září 2016 v 15:00 v Domě kultury v Kroměříži.

Jan Záhornacký: Brázdy

Jan Záhornacký: Brázdy

Do Kroměříže přijedou vystavovat a soutěžit zástupci ze 13 fotoklubů z Čech  a Slovenska. Organizaci soutěže i výstavy zaštítil předseda Fotoklubu DK Kroměříž, jeho dlouholetý člen a zkušený fotograf Miroslav Pilát, který vysvětlil co se pro fotografy skrývá pod souslovím mapové okruhy:

 „Jde o soutěže fotoklubů a vznikly z přirozené touhy fotografů a jejich sdružení po kvalitním soutěžení. Fotografové a sdružení si svoje práce hodnotí navzájem. Přidanou hodnotou je pak zpětná vazba i  prestiž, protože soutěž stanoví pořadí nejlepších fotografických klubů i nejlepších fotografií.“

 „Prestižní soutěž v tvořivé fotografii je skvělou motivací hlavně pro začínající autory. O to víc mě těší, že mezinárodní fotografická klubová soutěž vrcholí u nás doma v Kroměříži. Moje kancelář v Bruselu už pracuje na plné obrátky, ale vyhlášení vítězů mapového okruhu bych si nenechala ujít,“ říká Michaela Šojdrová, která je v Evropském parlamentu místopředsedkyní Výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT).

Fotoklub DK Kroměříž se od svého vzniku pravidelně zúčastňoval soutěží mapových okruhů. Mezi jeho skalní členy patří i fotograf Ján Zahornacký, majitel nejvyššího klubového titulu na Slovensku (MSZF) a majitel mezinárodního titulu AFIAP (Artiste de la Fédération internationale de l art photographigue). Za poslední dva roky vystavil přes 200 svých fotografií po celém světě.

 „ Nová – digitální doba přinesla dokonalejší a technicky kvalitnější zpracování fotografií, avšak to podstatné a důležitější je obsah a ten zůstává na autorovi, jeho kreativitě a nápaditosti. Dokázat nafotit zajímavou myšlenku, činnost nebo událost tak, aby to bylo zajímavé pro diváka nebo porotce v soutěžích je náročné. Vždy se těším nové fotky, které můžu ukázat kolegům v klubu. Setkání s přáteli – kolegy v klubu a diskuse o fotografiích, technických novinkách je něco bez čeho si svůj volný čas nedokáži představit,“ vysvětluje svoji vášeň pro fotografii i klubové soutěže jakými jsou mapové okruhy fotograf Ján Zahornacký.

 

 

 

 

 


Dokumenty:

Tisková zpráva Fotoklub DK Kroměříž


Galerie:


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign