Zápisky stážistů: Honza Laurenčík

Čtvrtek 6. 10. 2016,

Do mé kanceláře v Bruselu včera nastoupil nový stážista Jan Laurenčík. Čím je pro nás výjimečný? Tím, že  se snaží překonávat překážky svého tělesné postižení a  má zájem o aktivní zapojení do dění v Evropském parlamentu. Honza letos čerstvě odmaturoval na Obchodní akademii v Kroměříži. Jsem zvědavá na jeho postřehy.

Jmenuji se Jan Laurenčík a do Evropského parlamentu jsem se dostal díky nabídce paní europoslankyně Michaely Šojdrové. Dostavily se delší chvíle přemýšlení a nakonec si říkám: Vezmu to. Vzpomněl jsem si na slova jednoho známého. Tento člověk je skvělý kardiolog a ptám se ho: „Jak jste dosáhl toho, že jste tak dobrý a chtějí Vás mít skoro všude v zahraničí, například v Americe nebo Německu.“ Řekl mi: „Využívej všech příležitostí, které se ti v životě naskytnou a neohlížej se za tím rozhodnutím.” Přesně na tato slova vzpomínám, když mělo přijít rozhodnutí, a tak si myslím, že na základě jeho slov přijímám tuto šanci, přijíždím do Bruselu do Evropského parlamentu. Budu muset tomuto svému známému poděkovat za to, že mi toto pověděl. Nejhorší podle mého názoru je, pokud člověk ať už s handicapem, či bez něj zůstane sedět doma a začne nadávat na život a nic s tím nedělá.

Podle mého názoru se tito lidé nesmí bát ukázat se světu.  Moje myšlenka není, aby lidé chtěli být neustále na výsluní, ale na druhou stranu nemůžou zůstat zakřiknutí vzadu v koutě.

Možná právě díky tomu, že jsem takový, jaký jsem a nebojím se ukázat, se naskytla tato mimořádná šance. Proto děkuji paní Šojdrové za tuto možnost, kterou využiji na 100%. Pokud vás zajímají moje zážitky ze stáže v Evropském parlamentu, sledujte tyto webové stránky v průběhu měsíce října.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign