Pozvánka: Evropský parlament v Kroměříži

Středa 27. 6. 2018,

26. června pořádal Evropský parlament konferenci nazvanou „Kulturní dědictví v Evropě: propojení minulosti s budoucností“.

V rámci oficiálního programu Evropského roku kulturního dědictví 2018 a připomínek výročí historicky významných let 1848 a 1918 je mi ctí Vás pozvat také do Kroměříže a Olomouce, dvou významných kulturních a historických center České republiky, na zahájení projektu Zrod soudobého Středoevropana – Rozlomená doba.

Dne 19. září 2018 bude v Arcibiskupském zámku v Kroměříži zahájena mezinárodní konference Zrod soudobého Středoevropana,  pod záštitou předsedy Evropského parlamentu Antonia Tajaniho,  pořádají Národní památkový ústav, Muzeum umění Olomouc a Univerzita Palackého v Olomouci. Příspěvky předních odborníků postihnou témata vzniku a uspořádání středoevropského prostoru v rámci historických, politických a kulturních souvislostí.

Dne 20. září 2018 bude v Muzeu umění Olomouc zahájen mezinárodní výstavní projekt Rozlomená doba / Mezi úzkostí a slastí. Spolupořadateli výstavy jsou Międzynarodowe centrum kultury Kraków, Galéria mesta Bratislavy a Janus Pannonius Múzeum Pécs. Ve všech těchto partnerských zemích bude výstava v následujících letech reprízována. Projekt představí vůbec první syntetický pohled na vývoj moderního umění na území střední Evropy v historicky přelomových letech 1908–1928. Program vyvrcholí zahajovacím koncertem krakovské Filharmonie Karola Szymanowskiego, kdy pod taktovkou světově proslulého skladatele a dirigenta Krzystofa Pendereckeho zazní jedno z nejvýznamnějších děl jeho tvorby Credo.



Dokumenty:

Zrod soudobého Evropana - pozvánka a program


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign