Akce "Kroměříž bez hranic" podpořila hendikepované děti

Pátek 25. 3. 2016,

Před týdnem proběhla benefiční akce Kroměříž bez hranic, která na pozvání europoslankyně Michaely Šojdrové vyvrcholila skvělým koncertem The Tap Tap. "Dnes už víme, že se podařilo získat úctyhodných 139 276,-Kč, které poputují na nákup automobilu pro lepší dopravu hendikepovaných dětí do školy. Ještě jednou děkuji všem, kteří jste se zapojili a přeji požehnané velikonoční svátky!, říká Michaela Šojdrová.

Více jak 700 žáků mělo v Domě kultury Kroměříž po celý den příležitost seznámit s problémy, které každodenně musí řešit hendikepovaní lidé. Vyzkoušeli si zajímavé kompenzační pomůcky, sportovní aktivity přizpůsobené pro lidi s tělesným omezením, získali spoustu zážitků a inspirace v rámci scénického představení lidí na vozíčku i pantomimického divadla neslyšících. To vše bylo doplněno možností zakoupit si nevšední dárky na jarmarku ZŠ a MŠ speciální Kroměříž. Ten přilákal i zájemce z řad široké veřejnosti.

Na bohatý dopolední a odpolední program pro školy navázala večerní nabídka kulturního vyžití pro veřejnost: vernisáž fotografií Petra Stillera a nezapomenutelný koncert pražského souboru z Jedličkova ústavu  The Tap Tap.

Celkový počet účastníků celodenní akce Kroměříž bez hranic přesáhl 1500. Mnozí z nich navíc odevzdali přímo na místě benefiční příspěvek, který je věnovaný na nákup nového automobilu pro dopravu žáků do ZŠ a MŠ speciální v Kroměříži. Na tento účel se v rámci celého dne podařilo vybrat úctyhodnou částku 79276,- Kč, která bude dále díky spolupráci s nadací Divoké husy navýšena o 60 tisíc korun na celkovou částku 139 276 ,- Kč.

 

(S využitím materálů VOŠPS a SPgŠ Kroměříž)


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign