Debata o rámci audiovizuální výchovy v EU a v ČR na 51. ročníku MFFKV

Pondělí 4. 7. 2016,

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nebyl jen soutěžní přehlídkou a setkáním celebrit, ale také pracovním jednáním odborné veřejnosti, zástupců filmového průmyslu, medií a politiků. Michaela Šojdrová vystoupila v panelu na téma rámce audiovizuální výchovy v EU a v ČR.

„Česká republika má audiovizuální výchovu dokonce jako doplňkový předmět v základním vzdělávání a začíná i s přípravou odborně zaměřených pedagogů. V tomto směru patříme mezi země, které se skutečně snaží v tomto směru pokročit,“ uvedla Michaela Šojdrová. Na závěr svého vystoupení nabídla účastníkům prezentaci krátkého animovaného filmu STORM, který byl oceněn v soutěži žákovské tvorby ANIMÁG 2016. Na úrovni Evropského parlamentu upozornila na Zprávu o filmu v době digitální éry, která doporučuje konkrétní opatření jak pro podporu filmové tvorby a tak výchovy.

Součástí festivalu bylo slavnostní zveřejnění 10 soutěžních filmů, nominovanách na cenu Evropského parlamentu LUX FILM PRIZE, kterého se zúčastnil ministr kultury ČR Daniel Herman a dlouholetá poslankyně EP Doris Pack.


Galerie:


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign