Petr a Pavel, dva apoštolové nové smlouvy odstartovali koaliční spolupráci

Čtvrtek 13. 4. 2017,

Po shlédnutí neformálního internetového vysílání Petra Gazdíka a Pavla Bělobrádka k právě podepsané koaliční smlouvě KDU-ČSL a STAN jsem se neubránila úsměvu. Pobavili mě a udělali mi radost. Jako dva apoštolové nové smlouvy, Petr a Pavel, odstartovali koaliční spolupráci. Oba dobře znám a věřím jim. 

Chápu otazníky, které si kladou, jak členové obou stran, tak příznivci i oponenti. V komentářích se objevují spojení jako politická ruleta, předvolební nervák i sympatická odvaha i česká třetí síla.  Většina si cení odvahu, protože vytvoření koalice je čestnější vstup do předvolebního boje než vytvoření nové strany s účelem obejít desetiprocentní podmínku vstupu do Sněmovny.

Znám KDU-ČSL a vím, že bere velmi vážně svůj program. Jsme jediná strana, která prosazuje křesťansko-demokratickou politiku a hodnoty, které jsou moderní již 2000 let. Proto cítíme velkou odpovědnost a chceme uspět. Společně. Těším se na spolupráci se starosty a jejich kandidáty. Doufám, že mezi nimi budou i starostky. Líbí se mi jejich přístup – 10 % není překážka, ale nutnost (slova Petra Gazdíka).

V Evropském parlamentu úspěšně spolupracujeme již 3 roky a dává nám to smysl. Máme společný program a tím je bezpečnost a prosperita občanů v České republice. Chceme dělat politiku slušnou, bez korupce, chceme hájit zájmy komunit měst i malých obcí, rodičů a jejich dětí. Nyní bude důležité, aby kandidáti v krajích postupovali společně a dokázali jsme se dohodnout v jednotlivých regionech. Tak jak se dohodli Petr a Pavel v Praze. Pokud chce koalice uspět, pak to dokáže. I u nás ve Zlínském kraji.  Já tomu věřím. Vždyť i o tom jsou Velikonoce!


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign