Přeshraniční nákladní doprava – EP vrátil pozměňovací návrhy výboru na přepracování

Čtvrtek 5. 7. 2018,

Europoslanci zamítli pozměňovací návrhy k reformě pravidel týkajících se přeshraniční nákladní dopravy v EU. Tzv. balíček mobility upravuje především pravidla pro vysílání řidičů, kabotáž a minimální sociální ochranu řidičů kamionů v rámci EU.

 “Jedná se o citlivou a komplikovanou legislativu, na které je složité najít shodu. Západoevropští poslanci se snaží pravidla maximálně zpřísnit a zvýšit sociální ochranu tak, aby dopravci z východoevropských států přišly o svou konkurenční výhodu. Já naproti tomu společně s poslanci z východoevropských a periferních států usiluji o to, aby na vnitřním trhu nevznikaly nové překážky,” vysvětluje europoslankyně za KDU-ČSL Michaela Šojdrová

Europoslancům se tuto středu (4.7. 2018) nepodařilo najít kompromis a předloženou legislativu vrátili Výboru pro dopravu na přepracování. “Hlasování nicméně ukázalo, že hlasy poslanců z menších států jsou v Evropském parlamentu slyšet. Podařilo se nám odmítnout úpravu, která by pro naše přepravce znamenala nepřiměřenou byrokracii, nárůst cen přepravovaného zboží a omezení konkurence. Žádná změna je lepší než špatná změna. V tomto ohledu jsem s výsledkem hlasování spokojena, ” objasňuje europoslankyně.

 



Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign