Zpráva o předcházení radikalizace a náboru evropských občanů do teroristických organizací

Čtvrtek 26. 11. 2015,

Téma předcházení radikalizace a náboru evropských občanů do teroristických organizací by bylo důležité, i kdyby zde nebyla vlna migrace a teroristické útoky. Přijatá zpráva Evropského parlamentu přináší komplexní pohled a navrhuje řešení na úrovni členských států i EU.

zdroj: dw.com

zdroj: dw.com

"Musíme se poučit z rizik multikulturní společnosti, kterými jsou ghetta, vyloučené lokality, nedostatečně vzdělané a nezaměstanané generace mladých lidí, kteří nemají životní perspektivu. Velkým rizikem je na jedné straně hlásání radikálního islámu v mešitách na území Evropy a na straně druhé radikalizace bojovníků proti islámu také uvnitř Evropy.

V naší zprávě navrhujeme řadu praktických opatření proti radikalizaci ve věznicích, lepší kontrolu internetu jako platformy pro rychlé šíření teroristické propagandy, lepší vzdělávání a práci s ohroženou mládeží a rodiči. Potřebujeme i efektivnější práci EUROPOLu a EUROJUSTu či lepší propojení nástrojů vnitřní a vnější bezpečnosti.

Nic z toho ale nebude stačit, pokud bude přibývat zklamaných a frustrovaných mladých lidí, kteří se stanou snadnou kořistí radikální ideologie. Každý člověk hledá smysl svého života, a to souvisí i s jeho duchovní potřebou.

Evropa stojí na křesťanských základech a my bychom se neměli vzdávat duchovního bohatství našich předchůdců.

To, co potřebujeme, je spojení svobody a odpovědnosti, solidarity a bezpečnosti."


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign