Evropské političky budou v Praze diskutovat o prorodinné politice – online a s dětským koutkem pro potomky účastníků

Čtvrtek 25. 6. 2015,

Na pozvání europoslankyně Michaely Šojdrové se v pátek 26. června v sídle českého Senátu uskuteční mezinárodní konference "Rodina a profese - konflikt nebo harmonie?" Zájemci ji budou moci sledovat též živě prostřednictvím kanálu Youtube, pro potomky účastníků bude připraven i dětský koutek.

 "Jedná se o velmi živé téma, které rezonuje nejen v generaci dnešních třicátníků. Rádi bychom rodičům pomohli najít rovnováhu mezi jejich prací a rodinným životem. Lidé by se neměli bát založit rodinu kvůli obavám ze ztráty kariéry. Je to v zájmu celé společnosti, a tedy i úkolem politiků," uvedla europoslankyně Šojdrová, která je v Evropském parlamentu členkou výboru pro práva žen a rovnost pohlaví.

Nad návrhy Evropské komise pro lepší sladění rodinného a pracovního života, prezentované eurokomisařkou Věrou Jourovou, budou v jednacím sále Senátu diskutovat nejen političky z celé Evropy, ale i zástupci neziskového sektoru a zodpovědných zaměstnavatelů, kteří ženám pomáhají naplnit jejich mateřskou i pracovní roli.

Celá konference, která začíná v 9 hodin, bude živě přenášena na internetovém kanálu: https://www.youtube.com/watch?v=WEIubh4nY0s

 "Snažili jsme se vyjít vstříc i těm zájemcům, kteří se nemohou na konferenci dostavit osobně. Pro účastníky, kteří přijdou se svými potomky, je pak organizátory zajištěno hlídání. Myslím, že v dnešní době by to měl být standardní přístup," doplňuje Šojdrová.

 Nad konferencí, která se koná pod patronací poslaneckého klubu Evropské lidové strany v Evropském parlamentu, převzala záštitu Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu. Úvodní slovo pronese místopředseda vlády a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

 Denně aktualizované informace, můžete sledovat na stránce události na síti Facebook: https://www.facebook.com/events/841979939216995/845087932239529/


Přenos z jednacího sálu Senátu začíná v pátek 26. června 2015 v 9:00

Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign