Boj za lidská práva je součástí mých hodnot

Pondělí 6. 5. 2019,

Jsem silně věřící člověk a konzervativní katolička. Věřím v Boha a desatero je pro mě základ. I to je samozřejmě jeden z důvodů, proč jsem členkou KDU-ČSL, a taky proto jsem uspořádala sbírku a přivezla do Evropského parlamentu poutní kříž z Velehradu od akademického sochaře Otmara Olivy.

Součástí mých životních a tedy i politických hodnot je pomoc bližnímu svému a důstojnost lidského života. Mým cílem je propojovat společnost, zásadní je vzájemný respekt jeden k druhému i přes rozdílné názory. Moji přátelé a spolupracovníci jsou každý jiný, různých vyznání, orientací a národnostní. I když často vedeme názorové debaty, snažíme se vždy hledat společnou cestu.

Ochrana lidský práv je pro mne přirozeným tématem i vzhledem k tomu, že jsem zažila období nesvobody. Evropa stojí na křesťanských hodnotách a boj za lidská práva je jejich součástí.

Je tak pro mě samozřejmostí, že jako europoslankyně předkládám usnesení na ochranu nespravedlivě pronásledovaných na celém světě – například Usnesení Evropského parlamentu upozorňující na situaci náboženských a etnických menšin v Číně. Aktivně jsem se účastnila kampaně mezinárodní organizace chránící novináře cpj.org a usilovala jsem o osvobození nespravedlivě stíhaných tureckých novinářů. Pravidelně interpeluji komisařku Mogherini, aby neustupovala od tlaku na Rusko, které okupuje Krym a vězní politické vězně jako je Oleh Sencov.

Budu vždy hájit lidská práva. Statečně. Společně s Vámi.



Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign