Doma v Evropě v čase koronaviru

Úterý 24. 3. 2020,

Ráda bych poděkovala zdravotnickému personálu, zdravotním sestrám, lékařům, lidem pečujícím o seniory. Všem, kteří bez nadsázky, stojí v první linii v boji proti virové pandemii. Děkuji všem, kteří pomáhají. Děkuji za statečnost, se kterou se starají o naše zdraví a bezpečnost, za solidaritu, která dostala nový rozměr a je důležitější než kdy jindy.

Jsem ráda, když jim mohu sloužit jako „zásobovač“. K aktivním dobrovolníkům patří i moje dlouholetá přítelkyně a kolegyně Karla Vaculínová❤️. Jak sama říká, vzhledem k věku patří již do rizikové skupiny a tak se dobrovolně izolovala se šicím strojem. Ušila již stovky roušek pro rodinu, přátele i pro sociální služby, jako je ústav Barborka v Kroměříži (Domov pro osoby se zdravotním postižením).

Jako každý občan naší země, jsem v karanténě a jsem doma, v Kroměříži. Je mi to vzácné. Uvědomila jsem si, o co přicházím, když trávím celé týdny mimo svůj domov, mimo své krásné město. Jsem nyní s rodinou, mimo jiné se starám i  o své rodiče, tedy pokud mi to dovolí ????.  

Samozřejmě sleduji a zapojuji se více  do našeho domácího dění, ale zároveň se znovu rozbíhá intenzivní práce v Evropském parlamentu distanční formou. Je to velmi komplikované, omezené, ale jinou variantu nyní nemáme a musíme pokročit v legislativní práci i v přípravě rozpočtu na další období.

Pravdou je, že nevíme přesně, co se bude dít v příštích týdnech, ale musíme se připravovat na novou situaci.  Jak řekl můj kolega a místopředseda frakce Evropské strany lidové v Evropském Parlamentu Estaban González Pons: „Solidarita, kterou dnes poskytneme, je solidarita, která se nám zítra vrátí. O tom je dnešní Evropa.“

 

 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign