Evropský parlament volá po stabilizaci na trhu s mlékem

Úterý 7. 7. 2015,

Poslanci Evropského parlamentu dnes ve Štrasburku odsouhlasili "Zprávu o výhledech odvětví mléka a mléčných výrobků EU". K problelamtice vystoupila i europoslankyně Michaela Šojdrová, která pro přijetí zprávy hlasovala:

Zdroj: tribune.com.pk

Zdroj: tribune.com.pk

"Odvětví mléka je klíčovým odvětvím zemědělsko potravinářské produkce v zemích Evropské unie Českou republiku nevyjímaje. Má sice velký potenciál pro zaměstnanost, ale jak již zde bylo řečeno, má dnes i velké problémy, jimiž se musíme odpovědně zabývat.

Je zřejmé, že také komisař pro zemědělství a rozvoj venkova pan Hogan hledá pozitivní řešení a zdůraznil zde i důležitost tržního mechanismu. Souhlasím s ním, ale zároveň také musíme vnímat, že producenti mléka mají složité podmínky: musí se podřídit náročným ekologickým a hygienickým požadavkům, čelí dopadům ruského embarga, čelí velmi rozkolísanému trhu a nízkým výkupním cenám mléka.

Proto souhlasím s výzvou Evropského parlamentu, který požaduje, aby Evropská komise přišla s novými nástroji, které pomohou stabilizovat situaci na trhu s mlékem a zvýší atraktivitu produkce mléka. Nová opatření by měla směřovat k posílení oragnizací producentů a posílení jejich konkurenceschopnosti, včetně těch ze znevýhodněných podhorských oblastí."

Text Zprávy EP k otázce odvětví mléka zde.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign