Hájím a prosazuji!

Čtvrtek 30. 5. 2019, Michaela Šojdrová

Ráda bych ještě jednou poděkovala všem, kteří přišli k letošním volbám do Evropského parlamentu. Nejen těm, kteří mě kroužkovali, ale i těm, kteří volili KDU nebo prostě přišli k volbám vyjádřit svůj názor. Volby do Evropského parlamentu 2019 přinesly větší úspěch proevropských sil, než se čekalo. Populisté sice získali více křesel než v roce 2014, ale extrémní pravice rozhodně EU neovládla.  Je to také díky tomu, že tyto volby zaznamenaly nejvyšší volební účast od roku 1994. To je velmi pozitivní zpráva, jež svědčí o vzrůstajícím zájmu o EU ze strany jejích občanů. A co plánuji po volbách? Budu tvrdě pracovat a snažit se poctivě plnit svoje volební sliby.

Máme na to být v Evropě úspěšní, chce to jen trochu odvahy!

Odvaha je říkat pravdu, i když je nepříjemná. Odvaha je jít proti proudu, pokud je to třeba. A proud naší společnosti opravdu směřuje do propasti kolektivního sobectví.

Česká republika odmítla povinné migrační kvóty. I já jsem proti nim hlasovala, protože to nebylo funkční řešení migrace. Slíbili jsme pomáhat partnerům v Evropě dobrovolnou solidaritou. A tento závazek jsme nesplnili. Je pak těžké prosazovat výhodné podmínky pro naše studenty, řidiče, spotřebitele či zemědělce.

To je jeden z důvodů, proč jsem přišla s iniciativou na přijetí nedoprovázených dětí, které tam žijí v uprchlických táborech, nebo dokonce na ulici bez rodičů a bez perspektivy. Věřím, že je to bezpečné a zároveň solidární řešení pro nás i naše budoucnost.

Naší zemi nechybí stateční lidé, mám jich kolem sebe mnoho. Máme tradici v obhajobě lidských práv ve světě. Na tom jsem mohla v Evropském parlamentu stavět a vystupovat proti anexi Krymu, podpořit zatčené turecké novináře, aktivisty z Tchaj-wanu a interpelovat komisi v řadě dalších případů porušování lidských práv.  A v tom chci pokračovat.

V dalším období budu usilovat o členství v zemědělském výboru, kde momentálně není žádný Čech. Chci aktivně podpořit české zemědělce v EU, abychom měli dostatek našich kvalitních českých potravin a aby se do naší zemědělské krajiny vrátilo to, co jí chybí – rozmanitost a voda.

Naše země nemá aktuálně v Evropě nejlepší politickou pověst. Mohou za to politici. Naopak vynikající zvuk má stále český průmysl, výrobky, česká nápaditost a kreativita. Na tomto chci nadále stavět, když budu usilovat o rovné podmínky pro naše podnikatele na vnitřním trhu.

Česká republika má na to být v Evropě úspěšná! Budu bojovat statečně za nás v Evropě!  

 

 


Hájím Vaše zájmy!

Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign