Přání ke Dni matek

Neděle 12. 5. 2019,

Ke Dni matek bych chtěla samozřejmě popřát své krásné, silné a inspirativní mamince. To, že s ní mám krásný a blízký vztah není samozřejmostí. Velmi si toho vážím. A mám mimochodem moc blízko i k tatínkovi :-). Oba mi denně telefonují (i několikrát) a často jen tak, aby věděli, jak se mám. To je na našem vztahu to nejlepší!

Dovolím si u této příležitosti upozornit na jednu nedávno přijatou evropskou legislativu, ke které mám opravdu hodně blízko.  Směrnice o slaďování pracovního a soukromého života. Vybalancování, které rodiče velmi dobře znají – mezi prací, školkou a domácností.

 

 

Podle mne je péče o děti jedním z největších přínosů rodičů pro společnost a jako taková musí být dostatečně oceňována. Péče o děti není dovolenou, ale zásadní investicí do naší budoucnosti, a tak i službou veřejnosti.

Nová evropská směrnice motivuje a usiluje o to, aby se i otcové více podíleli na péči o děti a matky se mohly dříve vracet ke svému povolání. Snaží se toho docílit především větší dostupností otcovské dovolené.

Je důležité překonat rozdíly ve výši mezd mužů a žen a v důsledku toho i penzí. Je důležité poskytnout lidem více možností, jak skloubit práci s péčí o děti nebo jiné příbuzné.

Všem rodičům přeji  tedy ke dni matek všechno nejlepší  :-)!


Galerie:


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign