Věřím, že SPOLU dokážeme velké věci

Úterý 28. 5. 2024,

Michaela Šojdrová

Zatímco jiní stále jen slibují změny, my jsme v Evropské unii konkrétní změny dokázali prosadit a budeme prosazovat další, například realističtější opatření proti klimatickým změnám, pro zvýšení konkurenceschopnosti našeho průmyslu a zemědělství, podporu inovací, potravinovou bezpečnost a omezování zbytečné byrokracie. 

My Češi dokážeme být v Evropě úspěšní. Je to jen na nás a chce to mít odvahu. Odvahu říkat pravdu, když jsme o ní přesvědčeni, i když je nepříjemná. Statečně stát na straně evropských hodnot, po boku našich spojenců.

Neohrožuje nás Brusel, ale Putin

Bezpečnost je naše priorita číslo jedna. Nebude-li v Evropě mír a pokud nezastavíme ruského agresora, tak se nám bude všechno dělat hůř, třeba i ta ochrana přírody. EU nesmí obětovat lidská práva ekonomickému zisku. Musíme chránit lidská práva, právo na život a svobodu, ať je to kdekoli. Nesmíme ustupovat diktátorským režimům, Rusku nebo Číně.

Ochrana dětí 

Vzala jsem si za úkol bránit ty nejzranitelnější, a to jsou děti. Budu tvrdě prosazovat ochranu dětí před zneužíváním na internetu, stejně tak pomoc dětem prchajícím před válkou a násilím, včetně navracení ukrajinských dětí násilně deportovaných do Ruska.

Jsem hrdá, že můžu být vaší poslankyní! 

Pracovat v Evropském parlamentu bylo pro mne ctí. Je to služba, kterou jsem dělala s plným nasazením. Budu pokračovat v podpoře vzdělávání a kultury, kterou jsem po dva mandáty zastávala ve funkci místopředsedkyně Výboru pro kulturu a vzdělávání. A chci zůstat věrná i své práci v zemědělském výboru. 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign