Evropský kongres mladých farmářů 2022 – již příští středu!

Úterý 29. 11. 2022,

Dovolte mi Vás srdečně pozvat na Evropský kongres mladých farmářů, který již poosmé pořádá poslanecký klub Evropské lidové strany v Evropském parlamentu. Nedílnou součástí kongresu je i mezinárodní soutěž Mladý farmář 2022, na které má Česká republika i letos svého zástupce. Akce proběhne ve středu 7. prosince 2022 v Bruselu a můžete se ho zúčastnit i Vy. Informace o registraci najdete v článku níže. 

Evropskou soutěž Mladý farmář jsem měla tu čest letos vyhlásit již potřetí. Cílem je vytvořit prostor pro setkání mladých farmářů z více než 20 zemí EU, kteří si zde mohou předat zkušenosti, navázat důležité kontakty a navzájem se inspirovat. Soutěž oceňuje mladé zemědělce za udržitelné a inovativní nápady a postupy v zemědělství, v oblasti generační obnovy, zmírňování dopadů změny klimatu, potravinové bezpečnosti a technologického pokroku.

Letos bude mladé české zemědělce reprezentovat Zlata Ronzová Mádrová ze Zlaté farmy ve Štětovicích-Vrbátkách, která přetvořila dříve neudržovaný areál na jedinečné místo v kraji. Celá rodina zde hospodaří na 58 hektarech a zabývá se chovem červenostrakatého skotu za pomoci moderních technologií. Zaměřují se na produkci mléčných výrobků, které je možné zakoupit přímo na farmě, kde vedle obchůdku naleznete i bistro.

Je mi ctí, že jsem se stala jednou z pěti europoslanců, kteří soutěž i kongres v Evropském parlamentu organizují. Za záštitu na úrovni České republiky děkuji Asociaci soukromého zemědělství a Karlovi Smetanovi, místopředsedovi Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny ČR.

Chcete-li se akce zúčastnit i Vy, využijte prosím tento registrační formulář

Budu se těšit – ať už osobně nebo online! 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign