EP přijal pozici k dohodě o klimatu

Čtvrtek 15. 10. 2015,

Europoslankyně Michaela Šojdrová návrh podpořila a na plénu svůj postoj i vysvětlila

zdroj: dailytelegraph.com.au

zdroj: dailytelegraph.com.au

"Považuji za důležité, že Evropský parlament přijal pozici k dohodě o klimatu.

Je to pro mne důkazem toho, že EU má vůli jít proti změnám klimatu, které mimo jiné znamenají oteplování a následné ekologické i ekonomické dopady na všechny světadíly. Proto Evropa může jít příkladem, ale bohužel Evropa sama nezvrátí vývoj oteplování. Proto jsem také podpořila ty návrhy, které se obracejí na velké světové producenty emisí, aby přijali stejně ambiciózní opatření a přestali jen těžit a využívat přírodní zdroje bez ohledu na životní prostředí. Bohužel některé tyto důležité pozměňovací návrhy nebyly přijaty. Plně podporuji snahu o uzavření právně závazné smlouvy pro všechny, která by nahradila Kjótský protokol, ale která by neohrožovala konkurenceschopnost evropského hospodářství.

Oceňuji také to, že naše zpráva se vztahuje k encyklice papeže Františka Laudato si, která má výstižný podtitul „O péči o společný domov“, která kritizuje konzumismus a nezodpovědný rozvoj a vyzývá k „rychlé a jednotné globální akci“. Čím více se vyprazdňuje srdce člověka, tím více potřebuje kupovat vlastnit a konzumovat věci.

Vážení přátelé, berme tuto výzvu osobně, jako výzvu pro Evropu a zejména pro Evropskou unii, důležitého hráče na poli utváření naší společné budoucnosti i budoucnosti této planety."


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign