Evropský mladý farmář 2021

Pátek 3. 12. 2021,

Srdečně Vás zvu na Evropský kongres mladých farmářů, který sedmým rokem pořádá ho poslanecký klub Evropské strany lidové v Evropském parlamentu. Kongres se koná ve čtvrtek 9. prosince 2021 v Bruselu a můžete se ho účastnit i online, stačí se zaregistrovat prostřednictvím online formuláře,  který najdete po rozkliknutí. 

                                                                                           REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ  

                                                                 NA 7. KONGRES EVROPSKÝCH MLADÝCH FARMÁŘŮ

                                                                                             ČTVRTEK 9. PROSINCE 2021

 

Nedílnou součástí Kongresu je vyhlášení ceny pro mladé farmáře, které se účastní 300 farmářů z více než 20 zemí EU. Oceňuje mladé zemědělce za udržitelné a inovativní nápady a postupy v zemědělství v oblasti generační obnova, zmírňování dopadů změny klimatu a adaptace na ni, potravinová bezpečnost a technologický pokrok.

Českou republiku bude na Kongresu reprezentovat vítěz národního kola Erich Vodňanský a jeho rodinná farma Statek Vodňanský . Vítěz evropského kola získá hodnotné ceny, které budou nápomocné v jeho zemědělské aktivitě.

 

Vše o kongresu i soutěži najdete zde (v angličtině).

Cena byla zavedena v roce 2012 a jejím cílem je vyzdvihnout ústřední roli mladých farmářů pro rozvoj venkova. Již podruhé mám tu čest být ambasadorkou tohoto projektu v České republice a ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství  umožnit mladým českým zemědělcům se soutěže účastnit.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign