Jsme Ukrajina. Ukrajina je EU.

Úterý 1. 3. 2022, Michaela Šojdrová

 

Evropský parlament dnes přijal usnesení, ve kterém co nejostřeji odsuzuje protiprávní invazi Ruska na Ukrajinu a požaduje, aby Kreml ukončil veškeré vojenské akce v zemi. Usnesení bylo přijato 637 hlasy (13 bylo proti a 26 se zdrželo hlasování).

Nikdo nechce válku. Nesmíme ustupovat ze svých principů, zároveň si musíme uvědomit, že Putin zahnaný do kouta se může zachovat nepředvídatelně. EU chce použít proti Putinovi zbraně, které ho budou bolet, ale nezabijí nevinné civilisty.

 

 

V Evropském parlamentu už teď téměř nikdo nepochybuje o tom, že Ukrajina patří do EU a poslanci v usnesení vyzývají orgány EU, aby pracovaly na tom, aby byl Ukrajině udělen status kandidátské země.

Dnes se na jednání Evropského parlamentu připojili virtuálně přímo z obklíčeného Kyjeva i členové ukrajinské vlády, včetně ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

“Jsme připraveni zemřít. Za naše domovy, za naše principy, rodiny děti. Bez podpory Evropy a Evropanů nemůžeme přežít. Nikdy se nevzdáme svobody a demokracie.

Putin se nezastaví se na Ukrajině, pokud ho nezastavíme teď Je to bitva, která bude definovat budoucnost Evropy Nebojte se Putina!  Podpořte naši žádost o členství v EU,” řekl.

 

Celý text rezoluce, ve které je výzva k zastavení eskalace konfliktu a hrozeb jadernými zbraněmi ze strany Ruska je k dispozici zde. 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign