Komisař přijal moji výzvu k zajištění potravinové bezpečnosti

Čtvrtek 30. 4. 2020, Tisková zpráva

Tisková zpráva

Ve čtvrtek (30. 4. ) europoslanci výboru AGRI řešili  s komisařem Januszem Wojciechowskim opatření EU proti dopadům pandemie a pomoc zemědělcům. Komise navrhla balíček mimořádných podpůrných opatření na podporu zemědělství ve výši 80 mil eur, na který by měli v nejbližší době dosáhnout i čeští farmáři.

Zemědělství je jedno ze stěžejních odvětví, které musíme podržet během pandemické krize. Farmáři v EU čelí bezprecedentním okolnostem způsobených pandemií COVID-19. Michaela Šojdrová upozornila  na to, že stejně velkou hrozbou pro zemědělství může být v letošním roce sucho v některých členských státech, včetně České republiky.

Europoslankyně Michaela Šojdrová komisaře upozornila na nutnost koordinace potravinové bezpečnosti v rámci EU:

„Občané očekávají, že se poučíme z krize COVID-19  a uděláme vše pro naši soběstačnost nejen ve zdravotnickém vybavení,  ale i v základních zemědělských komoditách. To vyžaduje koordinaci na úrovni EU  a  vytvoření strategických rezerv. Na tuto moji výzvu reagoval komisař Wojciechovski pozitivně. Řekl, že je připraven udělat vše pro to, aby EU nebyla závislá na importu a zároveň, aby exportovala jen některé specifické produkty. “ komentovala debatu s komisařem pro zemědělství  europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL)

 

 

 

 

 

 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign