Soutěž Evropa má smysl

Pátek 18. 8. 2023,

Věděli jste, že stovky projektů, které nám dennodenně zkvalitňují život v České republice a pomáhají všude kolem nás, jsou financovány z fondů EU? V uplynulých 19 letech využila ČR z evropských fondů skoro 1000 mld. Kč. U nás v Kroměříži byla z těchto peněz financována například revitalizace Květné zahrady a vznik Národního centra zahradní kultury. Tyto finance přitom využívají kraje, obce, ale i neziskové organizace a církve na opravy či novou výstavbu.

Ve městech i na vesnicích bylo revitalizováno více než 1000 hektarů parků a náměstí. Opravují se knihovny a muzea. Revitalizovalo se přes 120 hektarů brownfieldů – areálů starých továren, které našly nové využití jako společenská centra nebo podnikatelské inkubátory. Bylo zajištěno 180 modernizovaných nebo nových dopravních terminálů. Příkladů je spousta. S projekty podpořenými z EU se může setkat opravdu každý z nás.

Ukažte nám projekt ve vašem okolí, který byl financován z evropských fondů, a vyhrajte cestu do Bruselu!

Pravidla jsou jednoduchá! Stačí poslat fotografii z daného místa na e-mail pr@sojdrova.cz. Příklad fotografie jsem pořídila přímo v Kroměříži a mám radost, že vás mohu s tímto úspěšným projektem seznámit. Do textu e-mailu prosím uveďte své jméno a příjmení. Fotografie můžete odesílat do 30. října. Odesláním příspěvku do soutěže automaticky souhlasíte s použitím fotografie a vaší e-mailové adresy. V případě nesplnění některé z podmínek bohužel nemůže být váš soutěžní příspěvek zařazen do slosování.

Na konci října vylosujeme 10 výherců. Na každého z nich čeká balíček belgických pralinek. Z těchto deseti vylosujeme výherce cesty do Bruselu. 

Budu se těšit na vaše oblíbené projekty!


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign