Vyhodnocení Evropské soutěže mladých farmářů

Pondělí 17. 2. 2020,

V letošním ročníku nás bude reprezentovat na Evropském kongresu mladých farmářů, který pořádá Evropská lidová strana, LAVANDIA - Levandulová farma Stanislava Bízy ze Staroviček. Tato farma je specifická produkcí levandule, jejím zpracováním, i sociálním zemědělstvím.  Příběh zakladatele farmy může být povzbuzením pro všechny, kteří mají pocit, že už je vše nad jejich síly. Dalšími oceněnými účastníky soutěže, bez uvedení přesného pořadí, jsou:

Farma Vodňanský

Farma Vodňanský

Levandulový statek Bezděkov - rodinná farma Lukáše Drlíka zajímavá produkcí a zpracováním levandule, která dává práci i zázemí nejen své rodině, ale i okolí.

Farma Blatnička – jihomoravská farma Martina Smetany zaměřená na péči o krajinu. Jde o velmi poučný projekt, který pomáhá rozšiřovat povědomí o možných  ekologických postupech při hospodaření.

Farma Hájek – farma Miloslava Poláka v Hájku nedaleko Kdyně zaměřená na odchov kuřic  a produkci vajec splňující podmínky dobrého života zvířat (welfare). Doplňkovou činností je provoz zahradnictví.

Farma Martina Ležáka - rodinná farma v Kostelci u Holešova zaměřená na chov masného skotu včetně zpracování ve vlastní bourárně.

Farma Prak Pavla Tupého z Českého Šternberka - rodinná, vícegenerační farma, orientovaná na chov zvířat, zejména masného skotu a koní. Důraz se zde klade na péči o krajinu a o historické budovy statku, které rodina postupně opravuje a využívá.

Statek Vodňanský v Blíževedlech - obnovená rodinná farma s chovem dobytka a rostlinnou výrobou včetně pěstování chmele. Důležitý a nevšední je zde příběh návratu vnuka, právníka a nyní mladého farmáře Ericha, ke svým kořenům. 

Zlatá farma ve Štětovicích na Hané - rodinná farma zaměřená na chov dojnic. Svoji činnost rodina Zlaty Ronzové Mádrové postupně rozšiřuje na výrobu mléčných produktů a jejich přímý prodej.  Důležitou přidanou hodnotou je snaha o zachování a propagaci národních tradic.  

Hodnocenínproběhlo 14. února 2020 v Praze, komisí ve složení Ing. Marian Jurečka, Mgr. Ing. Jaroslav Šebek, Ing. Miroslav Skřivánek, Ing. Jan Kovář,


Galerie:


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign